Podjetje

Zgodovina

 

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1947, kar predstavlja 70 let izkušenj na področju proizvodnje barv in lakov. Danes je Henelit eden največjih proizvajalcev barv in lakov v južnem delu Avstije. Na sedežu podjetja v Beljaku, se nahaja sodobna proizvodnja ter laboratoriji za razvoj in raziskave. Preko lastnih izpostav in poslovnih partnerjev je podjetje prisotno na različnih tržiščih v tujini in Avstriji.

Od leta 2008 je Henelit del skupine MIPA SE, ki deluje po celem svetu in ima na svojem sedežu v Essenbachu v Nemčiji eno najbolj sodobnih tovarne za proizvodnjo lakov v Evropi.
Skupina ima 1500 zaposlenih in deluje v 100 državah na vseh kontinentih.

Henelit se zaveda svoje velike odgovornosti do narave in zato razvija barve in lake, katere se proizvaja tako, da čim manj obremenjujejo okolje. Kjer je to mogoče, je naš cilj, da barve na osnovi topil nadomestimo z vodnimi ali UV barvami.

Dolgoletna kakovost

Naš moto se glasi: „Najboljši servis za naše stranke«, katerega vsakodnevno impliciramo na naše stranke. Predpisani delovni procesi zagotavljajo, da so kakovostne lastnosti naših proizvodov vedno na enakem visokem nivoju. Vsi naši postopki, od razvoja do proizvodnje in dobave, ustrezajo standardu ISO 9001, katerega stalno nadzorujemo, analiziramo in optimiramo.

Odgovornost

Henelit se zaveda svoje velike odgovornosti do narave in zato razvija barve in lake, katere se proizvaja tako, da čim manj obremenjujejo okolje. Kjer je to mogoče je naš cilj barve na osnovi topil nadomestiti z vodnimi ali UV barvami.